Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

[…Τα γεγονότα είναι όπως τα σακιά όταν είναι άδεια, δεν στέκονται. Για να μπορέσει να σταθεί ένα γεγονός πρέπει να το γεμίσουμε πρώτα με τις σκέψεις και τα αισθήματα που το προκάλεσαν … – Luigi Pirantello]

Σε κάποιο εργαστήριο του CERN ανακάλυψαν πως το νετρίνιο ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως, καταρρίπτοντας την θεωρία του Αϊνστάιν. Τόσες μελέτες, τόσες έρευνες, τόσες ανθρωποώρες , τόσες θυσίες για να βρεθεί κάποιος μια μέρα να σου καταρρίψει την κοσμοθεωρία.

«Αυτό το χωριό είναι μεγάλη μαλακία!» το είπε, το άκουσα καθαρά ένα Σάββατο μεσημέρι σε ένα ασυνήθιστο γεύμα. Και έρχεται μια διατύπωση να κλονίσει τι; Φυσικά, τίποτα! Εδώ δεν έχουμε να αποδείξουμε το θεώρημα του ολοκληρωτικού λογισμού, δεν θα διατυπώσουμε το πυθαγόρειο θεώρημα, ούτε θα αναλύσουμε το νόμο της διατήρησης της ενέργειας. Η αγάπη, ο πόνος, η μεταμέλεια και η ελπίδα δεν χρειάζονται αποδείξεις. Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

Το Σοπωτό πριν το ζήσω το ένοιωσα ως έμβρυο. Αλησμόνητη η αίσθηση γαλήνης μέσα στην προστασία της μήτρας. Το θρόισμα των φύλλων στα πλατάνια, ο παφλασμός των κρυστάλλινων νερών στις πέτρινες βρύσες, η ευωδία του καθαρού αέρα, τα 930 μέτρα κοντινότερα στον γαλάζιο ουρανό, οι 20 εκκλησίες και ας υπάρχει μόνο ένας φιλελεύθερος Θεός. Στ’αλήθεια σας λέω, τα ένοιωσα και τα ζήλεψα, τα έζησα και τώρα τα νοσταλγώ. Για αυτό όταν τα επιθυμώ επιστρέφω εκεί με το νου μου και τα αναζητώ στο πρώτο μου κύτταρο, γιατί το Σοπωτό είναι έρωτας και ως έρωτας είναι τυφλός, γοητεύεται από τις ατέλειες. Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε κακή διατύπωση την αντιμετωπίζω με συμπάθεια, γιατί ευτυχώς μερικοί από εμάς έχουν βρει τον παράδεισο τους και μπορούν να επιστρέψουν στην προπτωτική Εδέμ τους. Το Σοπωτό είναι άλλωστε πάντα εκεί, μας περιμένει.

Κι εγώ μια μέρα θα επιστρέψω, στο χώμα του προστατεύει αγαπημένους μου ανθρώπους, είναι και αυτό το σπίτι που έζησε όμορφες μέρες και τώρα είναι δυσβάστακτα άδειο.

Αφιερωμένο σε όσους αναζητούν ακόμα τον παράδεισο … στο μυαλό, στην καρδιά ή έστω πάνω στην γή.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παραδοσιακός ξενώνας «Σοποτό»: Μία όαση ηρεμίας στα Καλάβρυτα!

Τα Καλάβρυτα θεωρούνται ένας ιδανικός προορισμός για τις χειμερινές σας διακοπές. Τυλιγμένα στο χιόνι, με τις παραδοσιακές τους ομορφιές αποτελούν έναν πρώτης τάξεως προορισμό για διασκέδαση αλλά και ξεκούραση.


Και επειδή το σκηνικό των τέλειων διακοπών ολοκληρώνεται από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή ξενοδοχείο που θα επιλέξουμε ως κατάλυμα, σας προτείνουμε τον παραδοσιακό ξενώνα «Σοποτό». Πρόκειται για ένα φιλόξενο μέρος σε υψόμετρο 990 μέτρων, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Τάρταρης, στην τοποθεσία Αροανία Καλαβρύτων. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ξενώνας εκτός από τη ζεστασιά και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό, διαθέτει και μία ιστορία αιώνων...

Πριν γίνει ξενώνας, ήταν σχολή εκπαίδευσης, η περιβόητη Ελληνική σχολή Σοποτού.
Η γεωγραφική του θέση του ξενώνα είναι σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του χωριού των Καλαβρύτων απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που είναι χτισμένη περίπου το 1623.

Ο ξενώνας λειτουργεί όλο τον χρόνο και συνδυάζει και τις τέσσερις εποχές. Διαθέτει 5 δωμάτια πλήρως επιπλωμένα, αίθουσα πρωινού/καφετέρια και πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο.

Η γύρω περιοχή είναι κατάφυτη από δέντρα γαύρου, μελιού, πουρναριού και καστανιάς, τα οποία συνθέτουν ένα δάσος με απαράμιλλης ομορφιάς.

Ο ξενώνας «Σοποτό» προσφέρεται για στιγμές ηρεμίας, μακρυά από την πίεση και το άγχος των μεγαλουπόλεων.

Έχοντας λοιπόν εξασφαλίσει την ονειρεμένη διανομή σας,  μπορείτε να ξεναγηθείτε στις ομορφιές των Καλαβρύτων. Αρχίστε κάνοντας μία επίσκεψη στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων (ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας), και επιδοθείτε στα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ. Εν συνεχεία, δείτε από κοντά τη μοναδικότητα της Φύσης στο φαράγγι του Βουραϊκού με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο - ο οποίος βρίσκεται και πάλι σε λειτουγία- ενώ μην ξεχάσετε να κάνετε μία βόλτα και στο σπήλαιο των λιμνών, τις ιστορικές μονές αλλά και τα πανέμορφα μικρά χωριουδάκια των Καλαβρύτων.

Ο ξενώνας «Σοποτό» θα σας περιμένει στο τέλος της μέρας να σας χαρίσει την ηρεμία και ατμόσφαιρα χαλάρωσης που αναζητάτε.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6977904159 & 6951136450. email: xenonas.sopoto@gmail.com


Το site του ξενώνα:  
www.xenonas-sopoto.gr    και     https://www.facebook.com/groups/xenonas.sopoto/



Πηγή: http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου