Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

[…Τα γεγονότα είναι όπως τα σακιά όταν είναι άδεια, δεν στέκονται. Για να μπορέσει να σταθεί ένα γεγονός πρέπει να το γεμίσουμε πρώτα με τις σκέψεις και τα αισθήματα που το προκάλεσαν … – Luigi Pirantello]

Σε κάποιο εργαστήριο του CERN ανακάλυψαν πως το νετρίνιο ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως, καταρρίπτοντας την θεωρία του Αϊνστάιν. Τόσες μελέτες, τόσες έρευνες, τόσες ανθρωποώρες , τόσες θυσίες για να βρεθεί κάποιος μια μέρα να σου καταρρίψει την κοσμοθεωρία.

«Αυτό το χωριό είναι μεγάλη μαλακία!» το είπε, το άκουσα καθαρά ένα Σάββατο μεσημέρι σε ένα ασυνήθιστο γεύμα. Και έρχεται μια διατύπωση να κλονίσει τι; Φυσικά, τίποτα! Εδώ δεν έχουμε να αποδείξουμε το θεώρημα του ολοκληρωτικού λογισμού, δεν θα διατυπώσουμε το πυθαγόρειο θεώρημα, ούτε θα αναλύσουμε το νόμο της διατήρησης της ενέργειας. Η αγάπη, ο πόνος, η μεταμέλεια και η ελπίδα δεν χρειάζονται αποδείξεις. Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

Το Σοπωτό πριν το ζήσω το ένοιωσα ως έμβρυο. Αλησμόνητη η αίσθηση γαλήνης μέσα στην προστασία της μήτρας. Το θρόισμα των φύλλων στα πλατάνια, ο παφλασμός των κρυστάλλινων νερών στις πέτρινες βρύσες, η ευωδία του καθαρού αέρα, τα 930 μέτρα κοντινότερα στον γαλάζιο ουρανό, οι 20 εκκλησίες και ας υπάρχει μόνο ένας φιλελεύθερος Θεός. Στ’αλήθεια σας λέω, τα ένοιωσα και τα ζήλεψα, τα έζησα και τώρα τα νοσταλγώ. Για αυτό όταν τα επιθυμώ επιστρέφω εκεί με το νου μου και τα αναζητώ στο πρώτο μου κύτταρο, γιατί το Σοπωτό είναι έρωτας και ως έρωτας είναι τυφλός, γοητεύεται από τις ατέλειες. Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε κακή διατύπωση την αντιμετωπίζω με συμπάθεια, γιατί ευτυχώς μερικοί από εμάς έχουν βρει τον παράδεισο τους και μπορούν να επιστρέψουν στην προπτωτική Εδέμ τους. Το Σοπωτό είναι άλλωστε πάντα εκεί, μας περιμένει.

Κι εγώ μια μέρα θα επιστρέψω, στο χώμα του προστατεύει αγαπημένους μου ανθρώπους, είναι και αυτό το σπίτι που έζησε όμορφες μέρες και τώρα είναι δυσβάστακτα άδειο.

Αφιερωμένο σε όσους αναζητούν ακόμα τον παράδεισο … στο μυαλό, στην καρδιά ή έστω πάνω στην γή.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Το β΄τεύχος της εφημερίδας του Σοποτού

Κυκλοφόρησε το β΄τεύχος της εφημερίδας *Τα νέα του Σοποτού *που εκδίδει ο Σύλλογος Σοποτινών. Στην πλούσια ύλη των 16 σελίδων του νέου τεύχους ο αναγνώστης μεταξύ άλλων θα βρει: νέα σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου της Αστικής και τα ΣΕΟ, ιστορικά στοιχεία σχετικά με το χωριό μας, ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, του Δήμου Καλαβρύτων καθώς και του Τοπικού Προέδρου,συνεντεύξεις, αφιερώματα, δράσεις της ομάδας εθελοντών Σοποτού, νέες εκδόσεις ,συνταγές καθώς και ενημέρωση από την στήλη των νέων !!!!!!!!!
  Όσοι δεν έχουν το νέο τεύχος μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο.Οι Σοποτινοί απο την Πάτρα για να προμηθευτούν την εφημερίδα από τις 28/02/2012 μπορούν να επικοινωνούν με τον Γ.Αντωνίου, τον Σ. Κουρή καθώς και στο Cafe Διεθνές του συμπατριώτη μας Γ.Πανουτσόπουλου. Επειδή η εφημερίδα διανέμεται ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ όσοι έχουμε την δυνατότητα ας την προωθήσουμε σε φίλους και γνωστούς συγχωριανούς !!!!!!!!!!!!!!
Σύντομα θα αναρτηθεί και στο παρόν blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου