Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

[…Τα γεγονότα είναι όπως τα σακιά όταν είναι άδεια, δεν στέκονται. Για να μπορέσει να σταθεί ένα γεγονός πρέπει να το γεμίσουμε πρώτα με τις σκέψεις και τα αισθήματα που το προκάλεσαν … – Luigi Pirantello]

Σε κάποιο εργαστήριο του CERN ανακάλυψαν πως το νετρίνιο ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως, καταρρίπτοντας την θεωρία του Αϊνστάιν. Τόσες μελέτες, τόσες έρευνες, τόσες ανθρωποώρες , τόσες θυσίες για να βρεθεί κάποιος μια μέρα να σου καταρρίψει την κοσμοθεωρία.

«Αυτό το χωριό είναι μεγάλη μαλακία!» το είπε, το άκουσα καθαρά ένα Σάββατο μεσημέρι σε ένα ασυνήθιστο γεύμα. Και έρχεται μια διατύπωση να κλονίσει τι; Φυσικά, τίποτα! Εδώ δεν έχουμε να αποδείξουμε το θεώρημα του ολοκληρωτικού λογισμού, δεν θα διατυπώσουμε το πυθαγόρειο θεώρημα, ούτε θα αναλύσουμε το νόμο της διατήρησης της ενέργειας. Η αγάπη, ο πόνος, η μεταμέλεια και η ελπίδα δεν χρειάζονται αποδείξεις. Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

Το Σοπωτό πριν το ζήσω το ένοιωσα ως έμβρυο. Αλησμόνητη η αίσθηση γαλήνης μέσα στην προστασία της μήτρας. Το θρόισμα των φύλλων στα πλατάνια, ο παφλασμός των κρυστάλλινων νερών στις πέτρινες βρύσες, η ευωδία του καθαρού αέρα, τα 930 μέτρα κοντινότερα στον γαλάζιο ουρανό, οι 20 εκκλησίες και ας υπάρχει μόνο ένας φιλελεύθερος Θεός. Στ’αλήθεια σας λέω, τα ένοιωσα και τα ζήλεψα, τα έζησα και τώρα τα νοσταλγώ. Για αυτό όταν τα επιθυμώ επιστρέφω εκεί με το νου μου και τα αναζητώ στο πρώτο μου κύτταρο, γιατί το Σοπωτό είναι έρωτας και ως έρωτας είναι τυφλός, γοητεύεται από τις ατέλειες. Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε κακή διατύπωση την αντιμετωπίζω με συμπάθεια, γιατί ευτυχώς μερικοί από εμάς έχουν βρει τον παράδεισο τους και μπορούν να επιστρέψουν στην προπτωτική Εδέμ τους. Το Σοπωτό είναι άλλωστε πάντα εκεί, μας περιμένει.

Κι εγώ μια μέρα θα επιστρέψω, στο χώμα του προστατεύει αγαπημένους μου ανθρώπους, είναι και αυτό το σπίτι που έζησε όμορφες μέρες και τώρα είναι δυσβάστακτα άδειο.

Αφιερωμένο σε όσους αναζητούν ακόμα τον παράδεισο … στο μυαλό, στην καρδιά ή έστω πάνω στην γή.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Εκδρομή Ομάδας Οδηγών στο Σοποτό

Εκδρομή Ομάδας Οδηγών- Σοποτό 17-18/12

Η Ομάδα Οδηγών του Τοπικού μας ξεκίνησε με τρένα και λεωφορεία μια μεγάλη περιπέτεια 
το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Τελικός προορισμός το γραφικό Σοποτό (Αροανία) 30 χμ νότια των Καλαβρύτων! Το ταξίδι όμως έχει σημασία... Οι Οδηγοί μας, φορτωμένοι με τα σακίδια τους, ξεκίνησαν πρωί πρωί με τον προαστιακό, στο Κιάτο επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΟΣΕ, στο Διακοφτό ανέβηκαν στον οδοντωτο και στα Καλάβρυτα πήραν το κτελ της γραμμής. Ο προορισμός τους αποζημίωσε με τη φυσική ομορφιά και τη ζεστή ατμόσφαιρα του νέου ξενώνα του Σ.Ε.Ο. στο 
Σοποτό. Μέσα από παιχνίδια συνεργασίας, παιχνίδια ανά ενωμοτία και μεγάλο παιχνίδι στο χωριό, η Ομάδα δέθηκε, οι Οδηγοί απέκτησαν γνώσεις, συνεργάστηκαν και αξιοποίησαν τις δεξιότητες τους.
Ε κι όταν επιτέλους βρήκανε τον "κινούμενο στόχο" είχε έρθει η ώρα της επιστροφής! Ευχαριστήσαμε το χωριό για τη φιλοξενία και πήραμε το δρόμο της επιστροφής δίνοντας υπόσχεση να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τα πράγματα που μας ενώνουν σε κύκλο και να επιστρέψουμε σύντομα στο Σοποτό...


 
 Πηγή: http://tt-papagou.blogspot.com/2011/12/17-1812_21.html


Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, εις το επανιδείν!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου