Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

[…Τα γεγονότα είναι όπως τα σακιά όταν είναι άδεια, δεν στέκονται. Για να μπορέσει να σταθεί ένα γεγονός πρέπει να το γεμίσουμε πρώτα με τις σκέψεις και τα αισθήματα που το προκάλεσαν … – Luigi Pirantello]

Σε κάποιο εργαστήριο του CERN ανακάλυψαν πως το νετρίνιο ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως, καταρρίπτοντας την θεωρία του Αϊνστάιν. Τόσες μελέτες, τόσες έρευνες, τόσες ανθρωποώρες , τόσες θυσίες για να βρεθεί κάποιος μια μέρα να σου καταρρίψει την κοσμοθεωρία.

«Αυτό το χωριό είναι μεγάλη μαλακία!» το είπε, το άκουσα καθαρά ένα Σάββατο μεσημέρι σε ένα ασυνήθιστο γεύμα. Και έρχεται μια διατύπωση να κλονίσει τι; Φυσικά, τίποτα! Εδώ δεν έχουμε να αποδείξουμε το θεώρημα του ολοκληρωτικού λογισμού, δεν θα διατυπώσουμε το πυθαγόρειο θεώρημα, ούτε θα αναλύσουμε το νόμο της διατήρησης της ενέργειας. Η αγάπη, ο πόνος, η μεταμέλεια και η ελπίδα δεν χρειάζονται αποδείξεις. Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

Το Σοπωτό πριν το ζήσω το ένοιωσα ως έμβρυο. Αλησμόνητη η αίσθηση γαλήνης μέσα στην προστασία της μήτρας. Το θρόισμα των φύλλων στα πλατάνια, ο παφλασμός των κρυστάλλινων νερών στις πέτρινες βρύσες, η ευωδία του καθαρού αέρα, τα 930 μέτρα κοντινότερα στον γαλάζιο ουρανό, οι 20 εκκλησίες και ας υπάρχει μόνο ένας φιλελεύθερος Θεός. Στ’αλήθεια σας λέω, τα ένοιωσα και τα ζήλεψα, τα έζησα και τώρα τα νοσταλγώ. Για αυτό όταν τα επιθυμώ επιστρέφω εκεί με το νου μου και τα αναζητώ στο πρώτο μου κύτταρο, γιατί το Σοπωτό είναι έρωτας και ως έρωτας είναι τυφλός, γοητεύεται από τις ατέλειες. Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε κακή διατύπωση την αντιμετωπίζω με συμπάθεια, γιατί ευτυχώς μερικοί από εμάς έχουν βρει τον παράδεισο τους και μπορούν να επιστρέψουν στην προπτωτική Εδέμ τους. Το Σοπωτό είναι άλλωστε πάντα εκεί, μας περιμένει.

Κι εγώ μια μέρα θα επιστρέψω, στο χώμα του προστατεύει αγαπημένους μου ανθρώπους, είναι και αυτό το σπίτι που έζησε όμορφες μέρες και τώρα είναι δυσβάστακτα άδειο.

Αφιερωμένο σε όσους αναζητούν ακόμα τον παράδεισο … στο μυαλό, στην καρδιά ή έστω πάνω στην γή.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Διήμερη εκδρομή Ομάδας Οδηγών στο Σοποτό

Διήμερη εκδρομή Ομάδας Οδηγών στο Σοποτό


Η 1η Ομάδα Οδηγών του Τοπικού Τμήματος Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στο γραφικό Σοποτό Καλαβρύτων στις 21-22 Απριλίου. Το Σάββατο, νωρίς το πρωί η Ομάδα ξεκίνησε το ταξίδι της με μεγάλο ενθουσιασμό και σε μερικές ώρες έφτασε στο προορισμό της, όπου η φυσική ομορφιά του τοπίου και η ζεστή ατμόσφαιρα του νέου Οδηγικού ξενώνα σήμαναν την αρχή ενός υπέροχου διήμερου.
Οι Οδηγοί έπαιξαν, μαγείρεψαν ανά ενωμοτία, έμαθαν την ιστορία του χωριού μέσα από ένα μεγάλο παιχνίδι, έφτιαξαν κατασκευές χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους, με κόμπους και συνδέσεις, ενώ απέκτησαν νέες και προετοιμάστηκαν για την μεγάλη περιπέτεια του καλοκαιριού, τη κατασκήνωση!
Περισσότερες φωτογραφίες στην πηγή http://www.seo.gr/newsdetail.asp?ITMID=3018&LANG=GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου