Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

[…Τα γεγονότα είναι όπως τα σακιά όταν είναι άδεια, δεν στέκονται. Για να μπορέσει να σταθεί ένα γεγονός πρέπει να το γεμίσουμε πρώτα με τις σκέψεις και τα αισθήματα που το προκάλεσαν … – Luigi Pirantello]

Σε κάποιο εργαστήριο του CERN ανακάλυψαν πως το νετρίνιο ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως, καταρρίπτοντας την θεωρία του Αϊνστάιν. Τόσες μελέτες, τόσες έρευνες, τόσες ανθρωποώρες , τόσες θυσίες για να βρεθεί κάποιος μια μέρα να σου καταρρίψει την κοσμοθεωρία.

«Αυτό το χωριό είναι μεγάλη μαλακία!» το είπε, το άκουσα καθαρά ένα Σάββατο μεσημέρι σε ένα ασυνήθιστο γεύμα. Και έρχεται μια διατύπωση να κλονίσει τι; Φυσικά, τίποτα! Εδώ δεν έχουμε να αποδείξουμε το θεώρημα του ολοκληρωτικού λογισμού, δεν θα διατυπώσουμε το πυθαγόρειο θεώρημα, ούτε θα αναλύσουμε το νόμο της διατήρησης της ενέργειας. Η αγάπη, ο πόνος, η μεταμέλεια και η ελπίδα δεν χρειάζονται αποδείξεις. Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

Το Σοπωτό πριν το ζήσω το ένοιωσα ως έμβρυο. Αλησμόνητη η αίσθηση γαλήνης μέσα στην προστασία της μήτρας. Το θρόισμα των φύλλων στα πλατάνια, ο παφλασμός των κρυστάλλινων νερών στις πέτρινες βρύσες, η ευωδία του καθαρού αέρα, τα 930 μέτρα κοντινότερα στον γαλάζιο ουρανό, οι 20 εκκλησίες και ας υπάρχει μόνο ένας φιλελεύθερος Θεός. Στ’αλήθεια σας λέω, τα ένοιωσα και τα ζήλεψα, τα έζησα και τώρα τα νοσταλγώ. Για αυτό όταν τα επιθυμώ επιστρέφω εκεί με το νου μου και τα αναζητώ στο πρώτο μου κύτταρο, γιατί το Σοπωτό είναι έρωτας και ως έρωτας είναι τυφλός, γοητεύεται από τις ατέλειες. Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε κακή διατύπωση την αντιμετωπίζω με συμπάθεια, γιατί ευτυχώς μερικοί από εμάς έχουν βρει τον παράδεισο τους και μπορούν να επιστρέψουν στην προπτωτική Εδέμ τους. Το Σοπωτό είναι άλλωστε πάντα εκεί, μας περιμένει.

Κι εγώ μια μέρα θα επιστρέψω, στο χώμα του προστατεύει αγαπημένους μου ανθρώπους, είναι και αυτό το σπίτι που έζησε όμορφες μέρες και τώρα είναι δυσβάστακτα άδειο.

Αφιερωμένο σε όσους αναζητούν ακόμα τον παράδεισο … στο μυαλό, στην καρδιά ή έστω πάνω στην γή.

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Συνδυάστε την διαμονή σας στον παραδοσιακό ξενώνα του Σοπωτού με τις εξορμήσεις σας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

 

  Βρισκόμαστε ήδη στις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου!
Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στο όμορφο χωριό μας & το τζάκι άναψε! Με ζεστή & φιλική διάθεσή σας περιμένουμε στο οικογενειακό περιβάλλον του παραδοσιακού μας ξενώνα, για να σας προσφέρουμε στιγμές σωματικής & πνευματικής ευεξίας & να φιλοξενήσουμε τις μικρές ή μεγάλες αποδράσεις σας!!!     
                                                    Καλές γιορτές, Σταύρος Κουρής.
Επικοινωνία:
ΤΗΛ 6977904159 & 6951136450.
email: xenonas.sopoto@gmail.com
site: www.xenonas-sopoto.gr
πηγή: https://www.facebook.com/groups/xenonas.sopoto/


Sunday @ kalavrita from thespot.gr on Vimeo.
Πανέτοιμο είναι το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για τη νέα σεζόν! Μάλιστα σε πολλούς τομείς πραγματοποιήθηκαν αναβαθμίσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
(πηγή: http://www.kalavrytanews.com)

Εργασίες στους Αναβατήρες:

Συντήρηση με γνησία ανταλλακτικά Doppelmayr και ετήσιος έλεγχος και πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας
Χωματουργικά στην κορυφή της Άρτεμης με στόχο την εξασφάλιση λειτουργίας υπό αντίξοες συνθήκες
Μετατόπιση Ηρακλή, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την επέκταση του πάρκου

Εργασίες στις Πιστές:

Εξομάλυνση πιστών
Επέκταση και βελτίωση snowpark
Μεταφορά και βελτίωση tubes park
Αγορά ενός ακόμη χιονοστρωτήρα Prinoth Everest με βίντσι, ενίσχυση του στόλου των διαστρωτικών του ΧΚΚ!

Chalet:

Αλλαγή του χωροταξικού με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών
Εξορθολογισμός τιμών (προς τα κάτω)
Αλλαγή στα προϊόντα του chalet με έμφαση στην τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα

Κατάστημα ενοικίασης: μερική ανανέωση εξοπλισμού, συντήρηση υπάρχοντος εξοπλισμού

Σχολές: ίδρυση σχολής σκι & snowboard από το ΧΚΚ με στόχο την ενίσχυση ενός μοντέλου λειτουργίας σε πλήρη εναρμόνιση με τον κώδικα του καλού πολίτη.

Πωλήσεις:

Πώληση ετήσιας κάρτας (ρεκόρ)
Πώληση εβδομαδιαίας κάρτας, για πρώτη φορά μέσα από το site του ΧΚΚ, με εξαιρετικά αποτελέσματα
Έναρξη συνεργασίας με τη Groupon

Επικοινωνία:

Δημιουργία νέου blog : kalavritaski.blogspot.gr/
Αναβάθμιση περιεχομένου του site του ΧΚΚ
ΧΚΚfacebook, ξεπεράσαμε το φράγμα των 10.000 fans

Ανάπτυξη:

Παραλαβή του Master Plan του ΧΚΚ από την Ecosihn 
Προσπάθεια για ένταξη σε πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας του ΥΠΑΝ με στόχο την ωρίμανση μελετών για την ένταξη της υλοποίησης της Α’ φάσης του Master Plan στα μετέπειτα προγράμματα ΕΣΠΑ, με ορατό επιτυχές αποτέλεσμα.
Έναρξη μελετών Α’ φάσης υλοποίησης Master Plan, εξ ιδίων

Προσωπικό:

Διαδικασία επιλογής έκτατων της σεζόν 2012-13 με διαφανή κριτήρια
Επανάληψη εκπαίδευσης προσωπικού σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών

Εναλλακτικές δραστηριότητες: πραγματοποιήσαμε την πρώτη διοργάνωση Downhill και βάλαμε τη βάση για την καθιέρωση του ΧΚΚ σαν χώρου άθλησης των φίλων του ποδήλατου

Αδειοδότηση: τακτοποίηση κτιριακών εγκαταστάσεων και πιστοποίηση πυρασφάλειας. Είμαστε πλέον πολύ κοντά να γίνουμε το πρώτο ΧΚ με άδεια λειτουργίας σύμφωνα με το νόμο.

Συνέργιες με τοπικούς επαγγελματίες τουρισμού: επανάληψη του προγράμματος «All Inclusive Καλάβρυτα» με πίεση των τιμών προς τα κάτω (κατώτατη τιμή 45€/άτομο-ημέρα)

Χορηγοί: ενίσχυση συνεργασίας με μεγάλους χορηγούς (AVIS, LOUX), επανάληψη προγράμματος μικρών χορηγών (κυρίως ντόπιες επιχειρήσεις)

Snowpark:

 Τα πρώτα χιόνια έπεσαααν!!! και το Χ.Κ Καλαβρύτων δείχνει να έχει πλανάρει από το καλοκαίρι τα πάντα για το φετινό Snowpark!
Πρώτα από όλα ο χώρος έχει μεγαλώσει αφού το "μπριζολάκι" (babylift) μεταφέρθηκε και άφησε έξτρα χώρο για το πάρκο, το χρειαζόταν!
Έτσι μένουν περισσότερα μέτρα για το πρώτο άλμα - το οποίο θα έχει δίπλα του το funbag για να μάθεις στα μαλακά- αλλά και στην υπόλοιπη διαδρομή του ώστε να γίνουν 3 διαφορετικά lines, για αρχάριους και πιο παρκόβιους χώστες.
 Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, η μπουλντόζα έχει στρώσει το έδαφος και έτσι το πάρκο θα μπορεί να ξεκινήσει την λειτουργία του με λιγότερο χιόνι, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (παίζει ένα κουτσομπολιό, αν επαληθευτούν οι καιρικές προγνώσεις των επόμενων ημερών για αρκετά σύντομα), ενώ όταν ο καιρός ρίχνει τυρόπιτες θα είναι πιο εύκολο τα ρατρακ να μπουν και να το ξανασετάρουν, μαζί με το υπόλοιπο funbag team και τους diggers / localia. Παρεμπιπτόντως το ΧΚ έχει εξοπλιστεί και με extra ratrack οπότε θα υπάρχει πάντα κάποιο διαθέσιμο για αυτή την δουλειά.
                     Well done!
                           Προσευχή τώρα για χιονι!

(Σχεδιασμός πάρκου : funbag team, 3D design : Κατερίνα Παπαδημητρίου, πηγή: http://www.kalavrytanews.com)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου