Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

[…Τα γεγονότα είναι όπως τα σακιά όταν είναι άδεια, δεν στέκονται. Για να μπορέσει να σταθεί ένα γεγονός πρέπει να το γεμίσουμε πρώτα με τις σκέψεις και τα αισθήματα που το προκάλεσαν … – Luigi Pirantello]

Σε κάποιο εργαστήριο του CERN ανακάλυψαν πως το νετρίνιο ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως, καταρρίπτοντας την θεωρία του Αϊνστάιν. Τόσες μελέτες, τόσες έρευνες, τόσες ανθρωποώρες , τόσες θυσίες για να βρεθεί κάποιος μια μέρα να σου καταρρίψει την κοσμοθεωρία.

«Αυτό το χωριό είναι μεγάλη μαλακία!» το είπε, το άκουσα καθαρά ένα Σάββατο μεσημέρι σε ένα ασυνήθιστο γεύμα. Και έρχεται μια διατύπωση να κλονίσει τι; Φυσικά, τίποτα! Εδώ δεν έχουμε να αποδείξουμε το θεώρημα του ολοκληρωτικού λογισμού, δεν θα διατυπώσουμε το πυθαγόρειο θεώρημα, ούτε θα αναλύσουμε το νόμο της διατήρησης της ενέργειας. Η αγάπη, ο πόνος, η μεταμέλεια και η ελπίδα δεν χρειάζονται αποδείξεις. Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

Το Σοπωτό πριν το ζήσω το ένοιωσα ως έμβρυο. Αλησμόνητη η αίσθηση γαλήνης μέσα στην προστασία της μήτρας. Το θρόισμα των φύλλων στα πλατάνια, ο παφλασμός των κρυστάλλινων νερών στις πέτρινες βρύσες, η ευωδία του καθαρού αέρα, τα 930 μέτρα κοντινότερα στον γαλάζιο ουρανό, οι 20 εκκλησίες και ας υπάρχει μόνο ένας φιλελεύθερος Θεός. Στ’αλήθεια σας λέω, τα ένοιωσα και τα ζήλεψα, τα έζησα και τώρα τα νοσταλγώ. Για αυτό όταν τα επιθυμώ επιστρέφω εκεί με το νου μου και τα αναζητώ στο πρώτο μου κύτταρο, γιατί το Σοπωτό είναι έρωτας και ως έρωτας είναι τυφλός, γοητεύεται από τις ατέλειες. Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε κακή διατύπωση την αντιμετωπίζω με συμπάθεια, γιατί ευτυχώς μερικοί από εμάς έχουν βρει τον παράδεισο τους και μπορούν να επιστρέψουν στην προπτωτική Εδέμ τους. Το Σοπωτό είναι άλλωστε πάντα εκεί, μας περιμένει.

Κι εγώ μια μέρα θα επιστρέψω, στο χώμα του προστατεύει αγαπημένους μου ανθρώπους, είναι και αυτό το σπίτι που έζησε όμορφες μέρες και τώρα είναι δυσβάστακτα άδειο.

Αφιερωμένο σε όσους αναζητούν ακόμα τον παράδεισο … στο μυαλό, στην καρδιά ή έστω πάνω στην γή.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σοποτινών "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ " καλεί τα μέλη του σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης στην οδό Πατησίων 121 (2ος όροφος ) Αθήνα, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ.


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1. Εκλογή Προεδρείου
2. Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός των πεπραγμένων του Συλλόγου
3. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής – Απαλλαγή Δ.Σ.
4. Συζήτηση - Προτάσεις
5. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής – Υποψηφιότητες
6. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.


Παρακαλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, και ιδιαίτερα τους νέους να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση παρακινώντας και άλλους Σοποτινούς να βρεθούν κοντά μας την ημέρα αυτή. Θυμηθείτε! Ο Σύλλογος δυναμώνει με το ενδιαφέρον σας, με τις προτάσεις σας, με την συμμετοχή σας. Η εκλογή ενός δυναμικού Διοικητικού Συλλόγου θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Συλλόγου και του χωριού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου