Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

[…Τα γεγονότα είναι όπως τα σακιά όταν είναι άδεια, δεν στέκονται. Για να μπορέσει να σταθεί ένα γεγονός πρέπει να το γεμίσουμε πρώτα με τις σκέψεις και τα αισθήματα που το προκάλεσαν … – Luigi Pirantello]

Σε κάποιο εργαστήριο του CERN ανακάλυψαν πως το νετρίνιο ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως, καταρρίπτοντας την θεωρία του Αϊνστάιν. Τόσες μελέτες, τόσες έρευνες, τόσες ανθρωποώρες , τόσες θυσίες για να βρεθεί κάποιος μια μέρα να σου καταρρίψει την κοσμοθεωρία.

«Αυτό το χωριό είναι μεγάλη μαλακία!» το είπε, το άκουσα καθαρά ένα Σάββατο μεσημέρι σε ένα ασυνήθιστο γεύμα. Και έρχεται μια διατύπωση να κλονίσει τι; Φυσικά, τίποτα! Εδώ δεν έχουμε να αποδείξουμε το θεώρημα του ολοκληρωτικού λογισμού, δεν θα διατυπώσουμε το πυθαγόρειο θεώρημα, ούτε θα αναλύσουμε το νόμο της διατήρησης της ενέργειας. Η αγάπη, ο πόνος, η μεταμέλεια και η ελπίδα δεν χρειάζονται αποδείξεις. Εδώ θα μιλήσουμε για ένα χωριό των Καλαβρύτων … το Σοπωτό.

Το Σοπωτό πριν το ζήσω το ένοιωσα ως έμβρυο. Αλησμόνητη η αίσθηση γαλήνης μέσα στην προστασία της μήτρας. Το θρόισμα των φύλλων στα πλατάνια, ο παφλασμός των κρυστάλλινων νερών στις πέτρινες βρύσες, η ευωδία του καθαρού αέρα, τα 930 μέτρα κοντινότερα στον γαλάζιο ουρανό, οι 20 εκκλησίες και ας υπάρχει μόνο ένας φιλελεύθερος Θεός. Στ’αλήθεια σας λέω, τα ένοιωσα και τα ζήλεψα, τα έζησα και τώρα τα νοσταλγώ. Για αυτό όταν τα επιθυμώ επιστρέφω εκεί με το νου μου και τα αναζητώ στο πρώτο μου κύτταρο, γιατί το Σοπωτό είναι έρωτας και ως έρωτας είναι τυφλός, γοητεύεται από τις ατέλειες. Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε κακή διατύπωση την αντιμετωπίζω με συμπάθεια, γιατί ευτυχώς μερικοί από εμάς έχουν βρει τον παράδεισο τους και μπορούν να επιστρέψουν στην προπτωτική Εδέμ τους. Το Σοπωτό είναι άλλωστε πάντα εκεί, μας περιμένει.

Κι εγώ μια μέρα θα επιστρέψω, στο χώμα του προστατεύει αγαπημένους μου ανθρώπους, είναι και αυτό το σπίτι που έζησε όμορφες μέρες και τώρα είναι δυσβάστακτα άδειο.

Αφιερωμένο σε όσους αναζητούν ακόμα τον παράδεισο … στο μυαλό, στην καρδιά ή έστω πάνω στην γή.

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Στο Σοπωτό η Φιλαρμονική Καλαβρύτων στις 13 Αυγούστου

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, συνεχίζει τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις πραγματοποιώντας περιοδεία στα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.
Πρώτος σταθμός είναι η Κέρτεζη. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 9 Αύγουστου και με ώρα έναρξης 9 μμ ,στην Κεντρική πλατεία του χωρίου θα παρουσιαστεί το καλοκαιρινό πρόγραμμα της μπάντας που περιλαμβάνει μουσική από το κλασικό ρεπερτόριο, την μουσική του κινηματογράφου,rock και pop επιτυχίες καθώς και γνώστες ελληνικές μελωδίες.
Την επόμενη μέρα 10 Αύγουστου, η Φιλαρμονική θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας .Η συναυλία θα αρχίσει 9 μμ.
Στις 11 Αύγουστου Τα Καλάβρυτα είναι ο επόμενος σταθμός, και στην καθιερωμένη Αυγουστιάτικη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης οι μουσικοί θα γεμίσουν με μελωδίες την πλατεία των Καλαβρύτων. Η συναυλία θ αρχίσει στις 9 μμ.
Στις 12 Αύγουστου με rock διάθεση θα διασκεδάσει τους ακροατές της στην όμορφη πλατεία της Γουμένισσας. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9 μμ

Στην πλατεία του Σοπωτού, φωτογραφία απο την Αθανασία ΠαπαζαφειροπούλουΣτις 13  Αύγουστου. Ο επόμενος σταθμός της περιοδείας της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι το Σοπωτό που στην κεντρική και ιδιαίτερα γραφική πλατεία του χωριού οι παραβρισκόμενοι θα απολαύσουν ένα μουσικό ταξίδι με όχημα τους ήχους των πνευστών. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9 μμ
Και όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια η περιοδεία της μπάντας τελειώνει στην Δάφνη κάτω από το πανέμορφο κιόσκι της πλατείας του χωρίου. Στις 23 Αυγούστου με ώρα έναρξης της συναυλίας 9μμ οι μουσικοί θα τερματίσουν την φετινή μουσική διαδρομή.
Σας περιμένουμε στις συναυλίες μας για να γεμίσουμε μαζί με χαρούμενες νότες τα βράδια του καλοκαιριού.
Γιώργος Μπαμπαράκος
Μαέστρος Φιλαρμονικής


Πηγή: http://www.kalavrytanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου